- Дописи
- 2
- Реакції
- 1
- Автор теми
Отже у Вас штатна система MyGiG, поки не має значення яка модифікація RHP, REW,RBZ, RB2 чи інша, і є бажання підключити камеру заднього ходу.
Насамперед потрібно активувати камеру заднего ходу у "мозках" машини.
Я користувався
AlfaOBD
Body Computer --> Активна діагностика --> Зміна конфігурації авто>>Vehicle Config 2: Rear Camera Present
Вибираємо : set >>> start

Якщо все пройшло успішно ,то при включенні R маэмо таке зображення на екрані.
Камера активована.
Наступний єтап, вибираємо камеру, вона обов'язвово має бути в системі цветного формата NTSC , я цього тоді не знав ,вийшло таке:

З камерою зазвичай йде провід метрів п'ять віконець "дзвіночком". Також з камери є один вихід який підключаємо до лампи включення заднього ходу. Можна, звичайно, і до постійного +12, але сенсу я не бачу. Екран на ГУ буде реагувати тільки на включення заднього ходу в КПП, бо прилітає в ГУ по CAN-шині
Далі, питання куди поставить саму камеру, я не став мудрувати, зупинився на штатном плафоні підсвітки заднього номера з містом для камери:

Вийшло так:

Процес розбирання-збирання пропускаю, тут більш-менш зрозуміло, тягнули все по лівій стороні.
Далі, підключення до ГУ:
Отже, камеру встановлено, активовано і провід притягнуто до ГУ.
Йдемо на connectors.dcctools.com
Вбиваємо рік машини - вибираємо модель машини - випльовує купу посилань, праворуч у рядку пошуку вбиваємо Radio .
Відфільтрують лише роз'єми для радіо. Шукаємо 22-контактний роз'єм Radio C3.

Дивимося
3 X970 22 GY/OR CAMERA SIGNAL
4 X971 22 GY/LB CAMERA RETURN
Тобто.
3 роз'єм - це відеосигнал з камери (центральний з дзвіночка)
4 роз'єм - маса з цього дзвіночка.
Дивимося в ГУ чи є у нас білий 22-контактний роз'єм.
Якщо ні, то можна замість з камерою прикупити цей роз'єм із уже виведеним "дзвіночком".

Я не став морочитися з роз'ємом, хотілося вже закінчити, використовували маленькі клемки. Одягнулися на піни дуже щільно.

Вийшло приблизно так.
Збираємо, все має працювати, але краще перевірити до складання)))

Ну ось, якось так) Всім удачі!)
Насамперед потрібно активувати камеру заднего ходу у "мозках" машини.
Я користувався
AlfaOBD
Body Computer --> Активна діагностика --> Зміна конфігурації авто>>Vehicle Config 2: Rear Camera Present
Вибираємо : set >>> start

Якщо все пройшло успішно ,то при включенні R маэмо таке зображення на екрані.

Камера активована.
Наступний єтап, вибираємо камеру, вона обов'язвово має бути в системі цветного формата NTSC , я цього тоді не знав ,вийшло таке:

З камерою зазвичай йде провід метрів п'ять віконець "дзвіночком". Також з камери є один вихід який підключаємо до лампи включення заднього ходу. Можна, звичайно, і до постійного +12, але сенсу я не бачу. Екран на ГУ буде реагувати тільки на включення заднього ходу в КПП, бо прилітає в ГУ по CAN-шині
Далі, питання куди поставить саму камеру, я не став мудрувати, зупинився на штатном плафоні підсвітки заднього номера з містом для камери:

Вийшло так:

Процес розбирання-збирання пропускаю, тут більш-менш зрозуміло, тягнули все по лівій стороні.
Далі, підключення до ГУ:
Отже, камеру встановлено, активовано і провід притягнуто до ГУ.
Йдемо на connectors.dcctools.com
Вбиваємо рік машини - вибираємо модель машини - випльовує купу посилань, праворуч у рядку пошуку вбиваємо Radio .
Відфільтрують лише роз'єми для радіо. Шукаємо 22-контактний роз'єм Radio C3.

Дивимося
3 X970 22 GY/OR CAMERA SIGNAL
4 X971 22 GY/LB CAMERA RETURN
Тобто.
3 роз'єм - це відеосигнал з камери (центральний з дзвіночка)
4 роз'єм - маса з цього дзвіночка.
Дивимося в ГУ чи є у нас білий 22-контактний роз'єм.
Якщо ні, то можна замість з камерою прикупити цей роз'єм із уже виведеним "дзвіночком".

Я не став морочитися з роз'ємом, хотілося вже закінчити, використовували маленькі клемки. Одягнулися на піни дуже щільно.

Вийшло приблизно так.
Збираємо, все має працювати, але краще перевірити до складання)))

Ну ось, якось так) Всім удачі!)
Вкладення
Останнє редагування: